O persoană a fost rănită, iar două maşini au fost avariate, în urma unui accident rutier produs, marţi, pe podul Mareşal Constantin Prezan din cartierul orădean Dragoş Vodă. Evenimentul rutier a fost provocat de un şofer de 67 ani din localitatea Hidişelul de Sus, care s-a urcat băut la volanul autoturismului.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar Alina Dinu, accidentul s-a produs, marţi, la prânz, la ora 13.10. Şoferul de 67 ani din localitatea Hidişelul de Sus se afla la volanul unui Renault Megan, şi într-o curbă uşoară la dreapta, la urcarea pe podul Mareşal Constantin Prezan, a pătruns pe contrasens izbindu-se de un Citroen condus din sens opus de un bărbat de 54 de ani, din Nojorid. 

În urma accidentului rutier, şoferul din Citroen a suferit leziuni uşoare.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul din Renault prezenta o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În urma continuării cercetărilor, poliţiştii Serviciului Rutier au dispus reţinerea bărbatului de 67 de ani, pe o perioadă de 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor", se precizează în comunicatul Poliţiei.