Un şofer în vârstă de 43 ani din comuna Drăgăneşti s-a ales cu dosar penal, miercuri seară, după ce, oprit fiind în trafic de agenţii rutieri pe un drum comunal, s-a descoperit că avea o alcoolemie uriaşă. 

Bihoreanul a fost oprit la ora 23, la intersecţia drumului comunal 141 - Leleşti cu drumul judeţean 764 - Sebeş, de poliţiştii Secţiei 10 de Poliţia Rurală Ştei. 

Potrivit unui comunicat, de joi, al Poliției Bihor, bărbatul avea o concentrație alcoolică de 2,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar apoi şi la sediul Poliţiei, unde pe numele lui a fost deschis un dosar penal. 

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier Beiuș, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Şoferul din Drăgăneşti a fost depistat, miercuri, în timpul acţiunilor realizate de poliţiştii rutieri şi de ordine publică din Bihor pentru prevenirea evenimentelor rutiere, ce au vizat combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 57.790 lei, au fost reţinute 18 permise de conducere, 13 certificate de înmatriculare, şi au fost constatate șapte infracțiuni și două tamponări. 

56 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 18 pentru lipsa centurii de siguranță, opt pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, două pentru conducere sub influența alcoolului, iar 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.