Un şofer în vârstă de 27 ani din Mizieş s-a ales cu dosar penal, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, băut fiind la volan, a acroşat patru autoturisme parcate şi o altă maşină din trafic.

Incidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.56, pe drumul comunal 229, în localitatea bihoreană Mizieş, fiind descoperit de poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Beiuş.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, echipajul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Beiuş l-a depistat în trafic pe şoferul maşinii care a provocat carambolul, chiar după evenimentul rutier.

"Este vorba despre un localnic de 27 de ani, care, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, a acroşat patru autoturisme parcate pe raza localităţii Mizieş şi un autoturism condus un tânăr localnic de 22 de ani", se arată în informare.

Şoferul ultimei maşini lovite a fost, la rândul său, băut, având o concentraţie alcoolică de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime", spun poliţiştii.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Beiuş.

Un incident asemănător s-a produs în noaptea de duminică spre luni, pe strada Crinului din Suplacu de Barcău, unde un şofer băut a acroşat cu maşina două autoutilitare. "Este vorba despre un bărbat de 30 de ani, din municipiul Oradea, care prezenta o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar  de cercetare penală.", se precizează în comunicatul poliţiştilor.