Scene de pomină, miercuri dimineaţă, în zona pasajului care traversează sensul giratoriu de la intrarea în Oradea dinspre Arad. Un tânăr a ameninţat că se aruncă.

La faţa locului s-au mobilizat mai multe echipaje de poliţişti, în frunte cu şeful Poliţiei Bihor, chestorul Alin Haniş, dar şi echipaje ale pompierilor și SMURD, care au încercat să îl determine pe bărbat să nu sară.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost dat jos de negociatorii Poliţiei după aproximativ o oră şi, până la urmă, medicii nu au mai fost nevoiţi să intervină.

"Incidentul s-a încheiat. Apelul prin numărul de urgenţe 112 a fost la ora 6:46. Este vorba de un tânăr de 28 de ani din Toplița, județul Argeș, care locuia fără forme legale în Gepiu și care a fost condus la sediul Poliţiei Municipului Oradea pentru a sta de vorbă cu poliţiştii", a declarat Fărcuţa pentru BIHOREANUL.

Deocamdată nu se cunosc motivele care l-au împins pe bărbat să recurgă la aceste ameninţări. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu el pe mai departe.

Traficul în zona incidentului a fost îngreunat, însă la momentul publicării acestei știri se desfășoară normal.

UPDATE: Adio, pe Facebook

Individul care a anunțat că se sinucide, Sorin Deaconasa, și-a anunțat gestul pe Facebook, unde și-a dat check-in pe Centura Oradea și unde a explicat, într-o română stâlcită, că ar vrea să se omoare din cauza jocurilor de noroc. 

„Dragi prieteni cunoscuti si necunoscuti tin sa va anunt ca am decis sa imi pun capat zilelor. Nu mai am la ce sa traiesc. Jocurile de noroc mau inpins (!) sa fac acest gest. Alta cale de a scapa de acest viciu nu exista. Adio”, a scris bărbatul.

Potrivit dr. Dacian Juca, purtător de cuvânt al SMURD Bihor și al Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, într-un final bărbatul a fost consultat la UPU și trimis, pentru investigații, și la Spitalul de Psihiatrie.