Un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Tinca a fost dus vineri seară la analize după ce poliţiştii rutieri din Oradea care l-au oprit în trafic pentru un control de rutină au descoperit că are un comportament tipic pentru consumatorii de stupefiante. Tânărul se afla la volanul unui Ford.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Poliţia Bihor, tânărul a fost oprit spre miezul nopţii, pe strada Primăriei, "existând suspiciunea că se afla sub influenţa unor substanţe psihoactive. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor cu efect psihoactiv".

În total, în urma acţiunilor desfăşurate în trafic la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 209.785 de lei.

Totodată, au fost reţinute 34 de permise de conducere, şapte certificate de înmatriculare, au fost constatate 21 de infracţiuni şi 21 de tamponări. 

459 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 60 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranţă, au fost sancţionate trei depăşiri neregulamentare, iar 98 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.