Un tânăr în vârstă de 18 ani din Tămaşda s-a ales cu dosar penal, după ce, luni, a furat BMW-ul unui consătean, care îi lăsase maşina să i-o spele, cu cheile în torpedou, şi a plecat la plimbare, răsturnându-se în final într-un şanţ.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, furtul maşinii a fost anunţat chiar de proprietarul acesteia, luni, la ora 15.05. "Polițiștii Secţiei 9 de Poliţie Rurală Cefa - Postul de Poliţie Avram Iancu au fost sesizaţi de un tânăr de 21 de ani, din Tămaşda, că, în jurul orei 14.40, un tânăr localnic de 18 ani a sustras din faţa casei sale un autoturism pe care îl lăsase staţionat pe stradă, cu cheile în torpedou", se precizează în informare. 

Proprietarul lăsase autoturismul pe mâna consăteanului său ca să îl spele, iar acesta din urmă s-a gândit să facă şi o plimbare. Numai că băiatul nu avea permis de conducere, nici nu se prea pricepea la maşini şi, ca atare, nu a ajuns departe. Acesta a condus BMW-ul pe drumul comunal 290, pe o distanţă de circa 1 kilometru, după care a pierdut controlul direcţiei, a derapat şi s-a răsturnat în şanţul din dreapta direcţiei sale de deplasare.

Autoturismul a fost distrus în proporție de aproximativ 80%, prejudiciul fiind estimat de proprietar la 9.400 de lei.

Hoţul, care a fugit după accident, a fost găsit de poliţiştii din Avram Iancu la scurt timp de la primirea sesizării, în Tămașda, şi s-a ales cu dosar penal pentru furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Ancheta se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.