Un bihorean în vârstă de 47 ani, pe pe numele căruia autorităţile germane au emis un Mandat European de Arestare pentru tentativă de furt şi ameninţare comise pe teritoriul Germaniei, a fost prins, joi, de poliţiştii Postului Şimian.

Bărbatul, care se numeşte Ioan Condre, a fost ridicat, joi, de acasă şi, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea pentru 24 de ore.

Tot joi, anchetatorii l-au prezentat pe Condre judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Solicitarea a fost respinsă, însă, de judecător, care a dispus ca bărbatul să fie plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 15 zile, timp în care procurorii să depună mandatul european de arestare tradus în limba română şi să finalizeze procedurile de extrădare.

UPDATE. 

După apariţia acestei ştiri, Ioan Condre a contactat redacţia BIHOREANULUI, susţinând că e victima unei neînţelegeri. Bărbatul susţine că acuzele care îi sunt aduse au pornit de la o discuţie pe care a avut cu un vecin nou de pe strada pe care locuieşte şi care l-a văzut intrând în casa concubinei sale.

"Eu stau acolo de ani de zile împreună cu prietena mea. Ar fi trebuit să ne căsătorim anul trecut, dar am avut un deces în familie şi am amânat. Domnul acela nu mă cunoştea şi a sunat la Poliţie. Dar eu am crezut că s-a lămurit problema, pentru că viitoarea mea soţie a fost la Poliţie. Nu pot să-mi explice ce s-a întâmplat", a precizat Condre, susţinând că autorităţile judiciare germane nu l-au citat niciodată pentru audieri.

"Noi avem locuri de muncă acolo, muncim amândoi, am stat acolo până după Revelion, când am venit în România, în concediu. Acum nu mă mai pot întoarce, nu pot ieşi din curte. M-au arestat la domiciliu", spune el, sperând ca povestea să se lămurească cât de curând. "Viitoarea soţie se întoarce în Germania şi merge din nou la Poliţie, să vadă ce se întâmplă. E o nebunie", a mai spus Condre.