Un bihorean în vârstă de 38 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, a fost prins la finalul săptămânii trecute la frontiera Săcueni. Bărbatul voia să intre în ţară. El va ajunge la închisoare pentru abandon de familie.

"În data de 10.05.2019, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră cetăţeanul român B.G., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Bihor. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie, având de executat 1 an de închisoare", a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Tot la finalul săptămânii trecute, mai precis pe 11 mai, la ora 20.50, la punctul de trecere a frontierei Borş a fost prins un bărbat de 41 de ani din Mureş, şi el urmărit de autorităţi.

"Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, având de executat 9 luni şi 720 de zile de închisoare", se arată în comunicatul ITPF Oradea.