Liderii USR Oradea au afirmat, joi, că vor cere în scris Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor organizarea unei a doua dezbateri publice pe tema reautorizării fermei de porci Nutripork din Ioşia, după ce vor primi din partea aceleiaşi instituţii răspunsurile la întrebările formulate în timpul primei dezbateri.

"Planează foarte multe suspiciuni asupra acestei autorizări. Cred că este şi în interesul APM Bihor să facă lucrurile mai transparente", a spus Marius Şovarschi, unul dintre vicepreşedinţii USR Oradea, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat Cristian Rusu, preşedintele USR Oradea, şi Marius Selegean, vicepreşedinte.

Şovarschi a participat la prima dezbatere publică organizată de APM în Sala Mare a Instituţiei Prefectului Bihor la sfârşitul lunii noiembrie şi spune că, în cadrul întâlnirii, "APM Bihor şi DSP Bihor s-au erijat în avocaţii Nutripork", în timp ce orădenii erau clar revoltaţi de o reautorizare a fermei de porci din Ioşia.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, liderii USR Bihor i-au încurajat să dea dovadă de implicare civică şi prin propunerea unor proiecte pentru a fi realizate în Oradea pe platforma online a Primăriei Oradea, termenul limită fiind de 21 ianuarie 2018. Bugetul total alocat de municipalitate este de 1,5 milioane euro.

De altfel, reprezentanţii USR au amintit că partidul a propus, în scris, din luna martie Primăriei Oradea alocarea unui buget pentru investiţii alese de orădene.