Controalele s-au ţinut lanţ pe şoselele din Bihor, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o acţiune a poliţiştilor rutieri care viza depistarea transportatorilor neautorizaţi. În Bihor, poliţiştii au controlat mai multe firme de transport şi închirieri auto, oprind totodată în trafic 336 de autovehicule, iar 20 de şoferi au rămas fără certificate de înmatriculare.

În activităţi, alături de poliţişti rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalităţii economice şi de la transporturi, au fost angrenaţi şi specialişti ai Registrului Auto Român şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

"Au fost aplicate 27 de sancţiuni, dintre care 22 pentru încălcarea Legii privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Totodată, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare", a declarat, pentru BIHOREANUL, Ioana Lascău, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor.

Acţiunea, care s-a desfăşurat în perioada 1-4 august 2019, s-a realizat în cadrul unei operaţiuni dispuse de Inspectratul General al Poliţiei Române la nivelul întregii ţări pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, poliţiştii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 de imobilizări de autovehicule folosite de "piraţi".

Poliţiştii au controlat în total 21.291 de autovehicule şi 13 societăţi comerciale, fiind constatate 123 de infracţiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere şi 37 alte feluri). De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reţinute 21 de permise de conducere, şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.