Vântul puternic de vineri seară a făcut pagube în Bihor. Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crişana, pompierii au fost chemaţi să intervină la 17 solicitări în doar şase ore, între orele 17.40 şi 23.50, vijelia distrugând îndeosebi maşini parcate pe străzile Oradiei.

În cartierul Oncea şi pe Aleea Emanuil Gojdu, doi copaci au fost doborâţi de vânt şi s-au prăbuşit peste maşini parcate în apropiere. În cazul autoturismului avariat în centrul Oradiei (foto), pagubele sunt serioase.

Alte maşini au fost avariate pe strada Republicii, după ce vântul a smuls decoraţiuni şi bucăţi de tencuială de pe o clădire. Pompierii Detaşamentului 1 au intervenit pentru a îndepărta toate elementele de construcţie periculoase.

De asemenea, echipaje din cadrul Detaşamentului 2 au intervenit pe Calea Aradului, unde bucăţi de tablă s-au desprins de pe acoperişul unei clădiri, şi pe Bulevardul Dacia, unde un panou publicitar a ajuns pe şosea. Totodată, bucăţi de ţiglă s-au desprins şi de pe o clădire din Decebal, ajungând şi în balconul unor apartamente.

Vântul a făcut pagube şi în Băile Felix, unde un copac a căzut pe conductorii electrici, adică între doi stâlpi de electricitate, iar acoperişul unui chioşc a fost luat pe sus. Echipajele Gărzii 1 Mai au intervenit în ambele situaţii.

Pompierii bihoreni au intervenit, vineri seară, și la stingerea a nouă incendii izbucnite la coşurile de fum, toate fără pagube.

Potrivit maiorului Roşca, din fericire, niciunul dintre evenimentele de vineri seară nu s-a soldat cu victime.