Viceprimarul comunei Toboliu, Ioan Moldovan, a ajuns, miercuri, la spital, în urma unui accident rutier produs pe drumul judeţean 797, între localităţile Girişu de Criş şi Tărian, provocat de un şofer care a pierdut controlul autoturism în timpul unei manevre de depăşire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, evenimentul rutier a fost anunţat pe numărul de urgenţă 112 la ora 15.14. "În accident sunt implicate două autoturisme, o persoană a fost transportată la spital pentru investigaţii medicale", a spus comisarul şef Fărcuţa. 

Din primele date, viceprimarul Ioan Moldovan a tras de volanul autoturismului, a ieşit în decor şi s-a răsturnat în şanţul din dreapta sa încercând să evite impactul cu o maşină care venea din faţa sa, pe contrasens, şi al cărei şofer nu a apucat să revină pe propria bandă de circulaţie.

Edilul a fost transportat la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă cu o autospecială SMURD însă, potrivit medicilor, are leziuni minore. "Pacientul este în investigaţii, dar e rănit uşor. Are doar o contuzie de umăr", a declarat, pentru BIHOREANUL, dr. Adriana Bălan, purtător de cuvânt al Unităţii de Primire a Urgenţelor şi SMURD Bihor.

Între timp, poliţiştii fac cercetări la faţa locului, pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul rutier, dar circulaţia maşinilor în zonă nu a fost blocată.

UPDATE: 

Poliţia Bihor a comunicat, joi, că evenimentul a fost provocat de un tânăr de 28 de ani. 

"Un bărbat de 28 de ani, din Girişu de Criş, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neatenţiei în conducere, într-o curbă uşoară la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei, a trecut pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar, de un bărbat de 58 de ani, din comuna Toboliu, judeţul Bihor", arată documentul, cu precizarea că poliţiştii rutieri continuă cercetările în caz.