Meteorologii au anunţat că, în acest sfârşit de săptămână, de vineri până duminică seară la ora 22, vor fi intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara.

"În perioada 17-19 august, în cursul după-amiezelor şi serilor, în vestul ţării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp şi izolat  peste 30 l/mp", arată un comunicat al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Asemenea fenomene sunt aşteptate inclusiv în cursul zilei de vineri, local în judeţele Bihor, Hunedoara şi în zonele de munte aferente şi pe arii restrânse în rest. "În zilele de 18 şi 19. august, aria fenomenelor de instabilitate va fi mai redusă şi se va manifesta mai ales în zonele de deal şi munte", arată comunicatul.

Meteorologii mai spun şi că în cursul după-amiezelor de vineri şi sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui de temperatură-umezeală ce vor atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unităţi.