Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare de cod galben pentru judeţul Bihor, dat fiind că, începând de duminică, de la ora 14, şi până luni, la ora 10, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

"În intervalul menţionat vor fi averse ce vor avea caracter torenţial însoţite de descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări ale vântului care vor lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă cumulate vor depăşi 20-25 l/mp, izolat 35-40 l/mp", arată un comunicat al ANM.

Aceeaşi avertizare este valabilă şi pentru judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Pentru Caraş Severin, însă, meteorologii au emis şi un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi de apă însemnate, valabil de duminică, de la ora 18, până luni dimineaţă la ora 6. Aici, "vor fi perioade cu averse torenţiale însoţite de frecvente descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h. Temporar vântul va avea aspect de vijelie. Cantităţile de apă cumulate vor depăşi 35-40 l/mp, izolat 50-55 l/mp", arată meteorologii.