Asociația Zâmbet și Speranță pentru Viitor face un apel la generozitatea bihorenilor, pe care-i cheamă să sprijine iniţiativa de achiziţionare a unui microbuz care să transporte zece femei din satul Sânnicolau Român până la locul de muncă. 

Microbuz pentru mame

Asociaţia Zâmbet şi Speranţă pentru Viitor din satul Sânnicolau Român se ocupă de educarea a 35 de copii de etnie romă. Copii provin din familii defavorizate şi după şcoală se duc la centru, unde îşi fac temele şi participă la alte activităţi extracuriculare.

Mamele lor, însă, sunt fără școală și nu muncesc. Asociaţia de binefacere le-a găsit, în schimb, locuri de muncă de sezon la ciupercăria de pe Calea Clujului.

Acestea ar fi trebuit să facă naveta din Sânnicolau cu autobuzele judeţene, a căror cea mai apropiată staţie de ciupercărie este cea de lângă Parcul 1 Decembrie.

"În aceste condiţii femeile, ar avea nevoie şi de abonament de tramvai, iar costurile ar fi depăşit 200 de lei şi tot nu ar fi ajuns la timp la locul de muncă", spune Oana Călău, reprezentanta asociaţiei.

Vor să muncească

Drept urmare, asociaţia a pus la cale proiectul de achiziţionare a unui microbuz care să le asigure transportul acestor femei.

Costul unuia se ridică la 5.000 de euro. "Este vorba despre un microbuz second-hand, ar costa în jur de 4.700 euro, iar pe lângă asta am mai pus la socoteală şi taxele de înmatriculare", a precizat Oana Călău. 

În timp ce femeile vor fi la lucru, copiii acestora vor fi la sediul asociaţiei, unde îşi vor face temele.

Cei care doresc să sprijine iniţiativa şi să ajute femeile să poată să muncească, o pot face donând în contul Asociaţiei Zâmbet şi Speranţă pentru Viitor: RO27BTRLRONCRT0274372401, deschis la Banca Transilvania.