Primarul Ilie Bolojan a făcut o conferință de presă cu ocazia împlinirii a 10 ani de când conduce municipiul. În aceeași zi, două junghiuri de mașini s-au ciocnit, fără urmări grave, într-o comună din Zona Metropolitană. Prima știre a avut cam 4.000 de citiri, a doua 18.000. Semn că dacă Bolojan vrea să-și prezinte cei 10 ani de mărețe împliniri și vrea să afle toată lumea, ar fi bine ca înaintea conferinței de presă să bușească mașina de serviciu de zidurile Primăriei.

Despre activitatea primarului nu e ușor de povestit. Cel mai simplu e să luați două foi de hârtie. Pe una să scrieți ce a făcut Bolojan în 10 ani de mandat, iar pe cealaltă ce au făcut în 18 ani ceilalți primari. Dacă una din foi o daţi goală, nu înseamnă că nu luați notă de trecere. Iar dacă tot sunteți puși pe comparații, mergeți în orașele din jurul nostru și vedeți ce transformări edilitare au avut loc acolo față de Oradea!

Se spune că șef bun este cel a cărui firmă, atunci când pleacă în concediu, merge mai bine. Acest lucru e de neimaginat în România, pentru că nu există niciun sistem care, odată reglementat, să funcționeze indiferent de interferența factorului uman. Așa e și la noi: când Bolojan nu-i acasă, nu are cine să-l înlocuiască cu aceeași eficiență. Cred că o Primărie fără persoana lui nu s-ar deosebi prea tare de una condusă de Filip sau Sturza.

Dacă vreți să-l analizați pe Bolojan, nu o faceți acum, după 10 ani de mandat. Analizați-i  activitatea și rezultatele la 10 ani după ce nu va mai fi primar!