În vremuri grele, ţara are nevoie de oameni cu greutate. În nici un caz, tripleta Marcel Vela, Bogdan Despescu, Raed Arafat nu face parte din această categorie.

În plină isterie a crizei, tripleta anunţă un comunicat important pentru ţară, dar pentru că încă nu încropiseră textul, ca să devină cât de cât inteligibili, amână ieşirea la rampă cu trei ore. Din start e o greşeală gravă, care lasă impresia că bravii noştri conducători bâjbâie.

Apoi, ministrul de Interne, domnul Vela, a început un discurs flasc, în care parcă-şi cerea scuze că trebuie să închidă cabinetele stomatologice. Cine dracu’ a mai văzut ordonanţe militare care să conţină recomandări?

Mă aşteptam să ne spună ce face cu păsările călătoare revenite de curând în ţară şi care zburdă pe câmpii ca mieii. Sau să ne explice că cei fugiţi din izolare, pentru siguranţa lor şi a noastră, vor fi cazaţi prin unităţi militare sau, în caz extrem, la Spitalul Penitenciar Jilava. Sau cum i-au dus cu duba pe la casele lor pe cei ieşiţi la picnic.

Ce mai aşteaptă autoritățile pentru a opri circulaţia haotică a pietonilor, transportul în comun şi comerţul din pieţe? Nu mai vorbesc de cititul poticnit, de pe fiţuici, mi-e şi groază să-l aud pe domnul ministru cum lecturează un text la prima vedere sau cum scrie de pe dictare.

Despre chestorul Bogdan Despescu, numai de bine. Adică se vede de la distanţă că e doar un soldăţel tras cu cheiţa ajuns chestor de la prea multă "Da, să trăiţi, am înţeles"! Nicio decizie fermă, doar nişte recomandări pe care ştim câţi bani dau anumiţi compatrioţi.

În fine, Raed Arafat, cu discursul articulat, şlefuit în anii de când ne vinde gogoşi pe toate posturile de televiziune. Compromis total după eşecurile Colectiv şi poveştile cu avionul din Apuseni şi elicopterul de la Mamaia, încă e privit ca un ”salvatore de la patria”.

Dar din gura lui, a păcătosului care adevăr grăieşte, aflăm că abia în 22 martie urmează să vină măşti şi alte materiale de protecţie pentru cei aflaţi în prima linie. Atenţie, nu pentru vânzătoarele de la Lidl, săracele, care şi ele se riscă, ci pentru medicii şi asistentele de la infecţioase! De zece ani eşti tatăl suprem al sistemului medical de urgenţă şi tu nu ai asigurat nişte amărâte de măşti şi mănuşi oamenilor din prima linie?

În schimb, ca orice bugetari jegoşi care vor să-şi ascundă incompetenţa, cei din Grupul pentru Comunicare Strategică opresc orice informaţie către populaţie. Nu mai avem voie să ştim câte cazuri sunt în fiecare judeţ, câte teste s-au făcut şi care e de fapt situaţia reală din ţară.

Cu aşa oameni la cârmă, cu ticăloşi care introduc cenzura, succesul coronavirusului la noi în ţară este asigurat.