Ghiță Pasc, directorul Aeroportului Oradea, poate dormi liniștit, iar şeful Consiliului de Administrație, domnul Bimbo Szuhai, a scăpat de emoții. Troica de la Consiliul Județean și-a mai arătat încă o dată neputința. Din noiembrie, de pe Aeroportul Oradea, spre extern zboară numai păsările călătoare.

Ca să devină un oraș de Liga I, Oradea trebuia să rezolve două puncte slabe: Universitatea și Aeroportul. Părea că al doilea punct e ca și rezolvat, dar istoria avea să demonstreze că nu te poți baza pe ce face unul ca Pasztor Sandor. Sau te poți baza, dacă ești directorul aeroportului din Debrețin.

Mie îmi place că între primarul Ilie Bolojan și vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Mang, există clinciuri cu privire la aeroport. Măcar așa știu că acest subiect rămâne un cartof fierbinte în mâna politrucilor de la Județ și, poate de rușine, cei responsabili vor face ceva să avem curse low cost.

Degeaba încearcă Mang să ne aburească cum că Taromul nu e cu mult mai scump decât cursele Ryanair sau Wizz Air. Știm cu toții ce politică scandaloasă de prețuri a practicat compania naţională pentru cursele de București pe vremea când nu avea concurență.

Este evident că Pasztor și iobagii din subordine nu vor ceda în niciun caz aeroportul Primăriei, pentru că există riscul ca Bolojan să reușească acolo unde ei au dat chix. Toată lumea știe că, administrativ, șefii de la CJ sunt niște impotenți care n-au fost în stare în doi ani nici măcar să zugrăvească clădirea Policlinicii, necum să negocieze cu cei de la Ryanair.