Prin august, președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor, ne amenința că va face un concurs internațional pentru numirea managerului la Aeroportul Oradea, ținând cont că pe Ghiță Pasc urma să-l lase la vatră. Pe 5 august, cunoscând modul de acțiune al lui Pásztor, în Jurnal de Bihorel i-au fost băgate următoarele vorbe în gură: „Fac concurs internațional. Am ochit-o pe femeia de serviciu de la Aeroportul din Debrețin, care oricum a văzut mai multe avioane decât omul nostru adus de la Zoo”.

Văzând cum decurg lucrurile cu concursul de manager, cred că Bihorel a fost optimist. Doamna Cristina Antik, singura care are dosarul beton, după şefii CJ, este de meserie contabilă. Nu mă îndoiesc că este specialistă în numere, numai că acum e important să aducem avioane la Oradea, nu să le contorizăm.

Noroc că va fi ajutată în muncă de șeful Consiliului de Administrație, domnul Zoo Bimbo Szuhai, alt geniu în managementul aeroportuar. Probabil că prima sarcină a acestui colectiv de 5 stele va fi să-i anuleze penalitățile de întârziere constructorului care n-a terminat terminalul cel nou.

Modul sfidător în care şefii de la Judeţ tratează Aeroportul nu cred că ține de indolența lor uriașă, care i-a făcut să hiberneze trei ani la Consiliul Județean. Pare mai degrabă o misiune pe care Pásztor a dus-o la bun sfârșit, spre satisfacția stăpânilor săi.