Persoanele care "promovează idei sau doctrine antiromâneşti" riscă închisoare între 3 luni şi 3 ani, iar cei care constituie "o organizaţie cu caracter antiromânesc" între 3 şi 10 ani, prevede un nou proiect de lege, pentru "combaterea antiromânismului", iniţiat de un deputat PMP şi de unul PNL, cu susţinerea altora din PSD, ba chiar şi din USR (singurii "neutri" sunt, ce uşurare, hoaverii din UDMR), proiect ce defineşte "antiromânismul" ca fiind nu doar "acţiunile împotriva afirmării identităţii româneşti şi împotriva suveranităţii naţionale", ci şi exprimarea unor "idei, concepte, doctrine ori politici care vizează xenofobia în raport cu poporul român ori discriminarea negativă a acestuia".

După ce luaţi o pauză de respiraţie, hai să ne punem întrebările: o fi sau nu ştirbire a "suveranităţii naţionale" faptul că politicienii noştri, spre deosebire de alţii, nu mai au voie, practic, să facă puşcărie? Dar acela că o treime din români au buda-n fundul curţii, o fi "discriminare negativă" a poporului nostru faţă de alte popoare sau nu?

Potrivit proiectului, "distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului de materiale antiromâneşti se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani". Atunci, pliantele şi afişele electorale care au sucit ultima oară minţile a 3,6 milioane de români, sunt ori nu, prin efectele produse asupra întregului popor, antiromâneşti? Altă întrebare: ar putea fi acuzaţi de antiromânism cei care zic că acel partid este, de fapt, Grup Infracţional Organizat (da, ştiu, nu e singurul, dar celelalte sunt dezorganizate!)? Sau acuza asta ar putea s-o facă doar "mândrrri rrromâni" împotriva celor care, nefiind aşa mândri, cam miros a antiromânism? Refuzul de a sta capră după legiferarea violului ar fi antiromânism şi poziţia asta patriotism? Eşti antiromân dacă spui că românii s-au prostit de-a binelea cu aşa conducători?

Prin Oradea Mare, româneşte sau antiromâneşte ar fi să se construiască zgârie-nori, adică să înalţi nişte români şi să-i umbreşti pe alţii, mai puţin români? Să amendezi proprietarii caselor-pigmeu ar fi sau nu discriminare? Dar să abureşti nişte români că din două în două săptămâni le aduci noi curse pe Aeroport până îi trimiţi la Debreţin, n-ar fi suspect de antiromânism? Să arunci pe drumuri asfalt nou, dar inutil, peste cel vechi, dar încă bun, ar fi discriminare sau ba?

Fiecare să-şi răspundă cum voieşte, eu mă grăbesc doar să profit de un articol care zice că "nu se consideră infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei, ştiinţei, cercetării sau educaţiei, sau în scopul dezbaterilor unor aspecte de interes public". Căci cine ştie când, după obiceiul (anti)românesc, va veni un amendament care să scoată asta din lege. Şi să mă trezesc condamnat...

Dar grăbiţi-vă şi voi, fiindcă "persoanele care denunţă existenţa organizaţiei antiromâneşti, înainte ca aceasta să fie descoperită, nu se pedepsesc". Încă, ce noroc pe capul nostru "privilegeat"!...