Dacă un şofer face un accident fără victime, pe eBihoreanul.ro vor citi ştirea cel puţin 10.000 de oameni. Dacă sunt răniţi, se ajunge la 15.000 de cititori. Dacă, Doamne fereşte, a şi murit cineva, numărul curioşilor sare de 20.000. Dacă, pe deasupra, şoferul conducea un BMW, peste 30.000!

Vestea că Florian Bodog a fost dovedit că şi-a plagiat una din lucrările de doctorat nu strânge, însă, mai mult de 8.000 de cititori.

Prin urmare, din două una: ori nu mai interesează pe nimeni ce mai face fostul ministru al Sănătăţii, mare senator PSD şi prodecan la Medicină, ori ştirea de senzaţie ar fi fost că omul n-a comis, de fapt, nicio furăciune intelectuală.

După luni de zile în care s-a mişcat ca melcul, o comisie din Timişoara a stabilit că 36% dintr-unul din cele două doctorate semnate de Bodog este copiat după cărţile doctoriţei Lucia Daina. Parcă-l şi văd pe marele Dottore cum a cărat-o pe la notar ca să declare că ea s-a inspirat din izvorul lui nesecat de înţelepciune, în buna tradiţie la care a apelat în momente critice şi Ioan Mang.

Marea tragedie a învăţământului românesc e că furtul, impostura şi nesimţirea s-au banalizat. Nici nu mai tresărim când aflăm că până şi facultăţile de "spioni" s-au dovedit nişte jalnice furnizoare de doctorate plagiate pentru sfertodocţii din Guvern.

Dacă domnul Bodog ar avea bărbăţia să scoată la lumină şi cealaltă lucrare de doctorat, adânc îngropată, pun rămăşag că am povesti despre încă un plagiat.