La cum arată lumea politică azi, sunt puţine şanse ca Guvernul lui Ludovic Orban să fie învestit şi implicit ca Marcel Boloş să apuce să presteze ca ministru la Fondurile Europene.

La începutul carierei în Primăria Oradea, Boloş a fost un tip controversat. Abundenţa de facultăţi şi doctorate, başca povestea cu celibatul preoţesc, l-au făcut şi mai ciudat în ochii lumii.

Dar de când a început să se ocupe de fonduri europene, parcă şi-a găsit vocaţia. Acum conduce Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, campioană naţională la atragerea de bani europeni. Numirea lui ca "tată" al acestor fonduri pe ţară poate fi un adevărat balsam peste finanţele Oradiei, ciuruite de măsurile aberante decise de Dăncilă şi gaşca.

Cu toate că la nivel naţional banii de la UE nu se absorb, pesediştii de Dâmboviţa au hotărât că mai bine îi pierdem decât să i se facă reclamă lui alde Bolojan şi altor primari mai răsăriţi din Ardeal.

Nimeni nu-i cere lui Boloş să dea oraşului fonduri europene "pe sub mână", de dragul primarului şi al tinereţilor petrecute în urbea de pe Criş. Dar, dacă va ajunge ministru, măcar avem speranţa că, în cazul în care fondurile rămân nefolosite, nu vor fi trimise înapoi la Bruxelles în cea mai pură tradiţie dâmboviţeană, ci lăsate celor care chiar au proiecte.