Nu știu de ce, dar mereu am asociat cuvântul botox cu plotox. Pentru cei care n-au apucat vremurile când benzina se dădea pe cartelă, plotoxul e un insecticid utilizat la combaterea dăunătorilor. Dar mințile geniale ale posesorilor de Trabant au observat că lichidul respectiv poate fi utilizat și pe post de combustibil, ceea ce ducea nu doar la distrugerea ploșnițelor, ci și la, cum spunem noi acum, creșterea mobilității urbane.

Revenind la subiectul zilei, o orădeancă de 39 de ani se ocupa cu injectarea botoxului, deși nu are nicio pregătire în domeniu. Rezultatele muncii mă fac să cred că botox sau plotox e cam totuna. Manopera era făcută la un fost magazin de second hand-uri, dar asta nu le-a stârnit suspiciuni doamnelor care doreau să aibă buzele până la glezne.

Totuși, cred că femeia e pe nedrept pusă la zid. Ea se poate apăra în instanță arătând că, de fapt, activitatea sa nu avea un caracter medical. La ce rezultate estetice are, se poate spune că este promotoarea învățământului dual, prin care școlarizează instalatori, căci la ce buze tip ventuză montează, posesoarele nu mai au nevoie de pompă de desfundat chiuveta.

Pe de altă parte, nu înțeleg de ce dau femeile din Oradea mii de lei să aibă buzele umflate și pomeții proeminenți. Păi, în Vaslui, de exemplu, niciuna nu dă bani pe așa ceva, pentru că au grijă soții şi iubiţii să le aranjeze când se întorc mangă de la bufet.

Nu credeam că vechea glumă cu inginerii care au ajuns dentiști pentru că știau să sudeze dinții la greblă va deveni realitate după atâți ani!