În pofida aparenţelor, PSD Bihor fierbe de nemulţumiri. Săptămâna trecută, activiştii au descoperit că în prag de 8 Martie (sau poate de 15 Martie?), o colegă pe numele Debelka Boglarka Lilla a fost plantată secretar de stat tocmai la Ministerul pentru... românii de pretutindeni.

Mândrii români au aflat din presă ştirea despre tovarăşa de partid, remarcată prin ce? Prin faptul că în 2012 a obţinut un mandat de consilier local şi că în 2016, când n-a mai prins un loc eligibil, dar a continuat să contribuie la partid, a căpătat unul neeligibil pe lista pentru europarlamentare, cică din partea PSD... Diaspora. Unde, fireşte, n-a locuit niciodată.

Aruncaţi o privire pe oricare din cele cinci (!) conturi de Facebook ale personajului: veţi găsi „decât” poze în fustiţe scurte şi decoltee adânci, cu Fuego, cu primul domn şi prima doamnă a Judeţului, proptită de câte un gipan sau de un leu de ipsos în faţa unei săli de nunţi, costumată în ie, lângă Viorica Dăncilă, în ţinute de Barbiţucă aflată în divorţ de a doua tinereţe...

În rest nimic, nada, nothing at all, rien de rien, semmi! Niciun CV din care să reiasă ce studii o recomandă, ce responsabilităţi publice a mai exercitat cu succes, ce limbi străine ştie (cea maternă nu se pune).

Promovarea a stârnit o adevărată revoltă între PSD-iştii bihoreni, şi aşa cătrăniţi că preşedintele Ioan Mang a mai susţinut o grămadă de alţi atârnători. Pe un anume George Fărăianu l-a ajutat să parvină consilier la Secretariatul General al Guvernului, ca răsplată pentru faptul că - zic tovarăşii - fiind anchetat de DNA, ulterior şi condamnat la închisoare cu suspendare, nu a dat declaraţii împotriva sa. Consilierului judeţean Dorel Dume i-a dat şefia ABA Crişuri ca recompensă că a trădat PDL, pe fosta consilieră judeţeană Valentina Butişcă a rostuit-o director economic tot la ABA, pe Stela Babău directoare la Ecoland, pe junele Sergiu David la Ecolect ş.a.m.d.

În schimb, activişti din garda veche au fost marginalizaţi: fostul consilier judeţean Ovidiu Copil şi cel actual Bujor Chirilă sunt traşi pe linie moartă pentru „vina” de a fi apropiaţi fostului prefect Claudiu Pop, la fel şi fosta consilieră a acestuia, Claudia Timofte, ba chiar Claudiu Pop însuşi, considerat periculos fiindcă ar vrea să-i ia locul şi ţinut departe de fosta sa funcţie, de preşedinte al PSD Oradea, atribuită catastrofalului ex-ministru al Sănătăţii, Florian Bodog.

Bomboană pe colivă, la recentul Congres regizat pentru ca Liviu Dragnea să-şi pună arendaşii vicepreşedinţi, organizaţia judeţeană nici n-a îndrăznit să nominalizeze vreun candidat, făcându-se de râsul colegilor din judeţe considerate mai „sărmane”, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

Cu aşa politică de cadre, în Bihor adversarii PSD nici nu mai trebuie să se obosească în următoarele campanii. Sub aparenţa unităţii monolitice şi sub înţeleapta sa conducere, PSD Bihor se îngroapă, singur, de viu. Tovarăşii zic că deja a ajuns cam la grumaz şi urmează capul...