Sunt mândru că s-a constituit la nivel judeţean un grup de lucru pentru Centenar. Dar parcă şi mai mult m-aş bucura dacă s-ar face un grup de lucru pentru autostrada Borş-Braşov.

Când vine vorba de cuvinte sforăitoare, de bătut cu pumnii-n piept, de lăcrimat la drapel, suntem maeştri. Numai că Unirea ar trebui cinstită în principal prin fapte. Prin drumuri, şcoli şi spitale, abia apoi prin simpozioane.

Deja considerăm o mare realizare faptul că s-au prezentat la licitaţia pentru tronsonul Borş-Suplac câteva firme, dintre care şi una din Bihor. Vai, ce performanţă!

Păi, greul de-abia acum începe, că noi nu ştim să facem decât contestaţii şi studii de fezabilitate expirate. Cum sloganul actualilor guvernanţi este "întâi pensii şi salarii, apoi autostrăzi", e clar că viitoarele contestaţii la licitaţii le convin de minune, că oricum n-au bani şi pentru pomeni, şi pentru drumuri.

Noroc că în Oradea nu doar Ilie Bolojan s-a apucat să sărbătorească Centenarul, prin cele 100 de obiective de investiţii, ci şi Viktor Orban. Palatul Baroc este în plină renovare, pe banii Ungariei, ne-a promis un tren de mare viteză de la Budapesta la Cluj cu staţie la Oradea, plus că în 2020 autostrada maghiară va ajunge la graniţă.

Oare cum să facem să-l lămurim ca, după ce leagă Oradea de restul Europei, să facă un pustiu de bine şi să ne lege şi de România? Că dacă e după cârmacii noştri, abia la Bicentenar vom merge pe o şosea de mare viteză până la Bucureşti.