Oradea este epicentrul mişcării Coaliţia pentru Familie. Până la urmă, nici nu-i rău pentru un oraş care vrea cu orice preţ să iasă în evidenţă. Pe lângă slujitori ai Domnului, s-au băgat în faţă şi politicieni, care nu scapă nicio ocazie să dea bine în faţa electoratului.

Am remarcat între vorbitori şi oameni ai Bisericii cu un limbaj mai aspru, cu atitudine de şefi pe plantaţie. Sincer, nu m-aş duce la ei în biserică fără să am câteva kile de tămâie asupra mea şi o funie de usturoi. Cred că e excesiv să-i veştejeşti pe homosexuali când, poate, şi între reprezentanţii cultului tău sunt oameni care umblă cu vaselină asupra lor.

Dar e aproape indiscutabil: dacă 3 milioane de oameni spun că trebuie să se facă referendum, atunci să se facă! Este nu doar legal, ci şi moral să li se respecte agenda. Vor fi însă probleme cu cvorumul, ca la orice referendum. Că românul aşa face şi pe Facebook, dă "particip" la orice eveniment, după care eşuează la grătare.

Ca să se asigure o prezenţă masivă, ar fi bine să se treacă în buletinele de vot şi alte teme, ocazie cu care costurile referendumului s-ar mai amortiza. Apoi, de ce nu, ar fi ocazia perfectă ca şi autorităţile locale să dezbată nişte probleme care frământă comunitatea. Bunăoară, am putea cere părerea cetăţenilor dacă se impune impozitarea bisericilor sau dacă ar fi cazul stopării accesului penalilor în politică. Să vedeţi atunci prezenţă semnificativă la urne!