Foarte interesant comportamentul preşedintelui Consiliului Judeţean... Iese primarul Bolojan cu planurile de  dezvoltare a oraşului, hop vine şi domnul preşedinte Pásztor cu ideile proprii! Aşa am aflat că judeţul va investi într-un parc ştiinţific şi tehnologic, că va face un bloc ANL pentru angajaţi şi că visează la un campus pentru copiii cu nevoi speciale.

Pentru parcul tehnologic există ceva bani, aşa că s-ar putea să prindă contur. Blocul ANL pentru angajaţi era absolut necesar. După ce a împânzit Consiliul cu ziarişti lăsaţi la vatră, pro-democraţi reşapaţi, falşi ecologişti cu foamea-n gât şi muzicanţi, chiar a venit vremea să le dea şi adăpost. Asta ca serviciul să fie complet.

În schimb, despre campusul pentru copii cu probleme speciale suntem deocamdată doar la faza de gargară. Bani nu sunt, nici fonduri europene nu se pot accesa, dar vrem să arătăm cetăţenilor că ne gândim la oamenii aflaţi în necaz.

Despre problemele stringente, însă, nu se suflă nimic. Clădirea Policlinicii este lăsată deliberat în paragină, să ne învăţăm minte ca altă dată statul să nu se mai opună retrocedărilor. În schimb, aflăm că anul trecut CJ a dat 700.000 euro ONG-urilor. Poate că unele proiecte chiar au fost valoroase, dar se ştie că această metodă e cea mai potrivită când vrei să sifonezi banii pentru clientela de partid.

Pásztor, Mang şi Bodea nu pricep cum UDMR poate conduce Judeţul cu doar 7 consilieri din 35, dar se fac că nu înţeleg de ce nu poate cârmui şi Primăria cu 4 consilieri din 25.