E foarte traumatizant să ți se dărâme casa, chiar dacă aceasta este amplasată între blocuri, unde vecinii știu exact ce mănânci la cină. Oricât s-ar strădui Primăria să-i despăgubească civilizat pe cei care își vor pierde locuințele, nicio sumă de bani nu va putea acoperi disconfortul unei mutări și neplăcerile schimbării modului de viață.

Din păcate, a venit nota de plată pentru erorile făcute de sistemul comunist ce a îngrămădit blocuri fără să țină seama de perspectiva creșterii numărului de mașini.

Dacă în Nufărul demolările sunt „pe țeavă”, există încă posibilitatea ca în alte cartiere fenomenul să nu se repete. Cea mai grea situație este în Rogerius, unde, dacă nu se fac parcări subterane, mașinile vor ajunge parcate una peste alta. Pentru că acolo nu mai sunt case de demolat, care să facă loc parcărilor.

Există un proiect privind reconfigurarea centrelor de cartier din Rogerius, Ioșia și Nufărul. Acolo s-ar putea face parcări subterane, căci teren există și ar fi păcat să se rateze conjunctura favorabilă. Edilii nu agreează ideea, pe motiv că orădenii nu vor să parcurgă mai mult de cinci metri de la mașină până în dormitor.

Dar cum obiceiurile de trai se schimbă, vor renunța și localnicii la ideea de a-și urca mașina pe casa scării. Dacă nu, vom asista în curând la concursuri de bătăi cu levierul și la dispute academice cu limbaj de autogară.