Consiliul Judeţean parcă ar fi blestemat. De la înfiinţare a fost condus ori de hoţi, ori de  incompetenţi, ori de leneşi, indiferent ce partid a fost la putere.

În actualul mandat, marea vedetă e Ioan Mang. Pentru că acesta a vrut să-i dea o lecţie fostei pupile Ana Maria Tiron, alianţa de la putere s-a trezit că are, azi, acelaşi număr de voturi cu opoziţia. Dar dacă dimineaţa, când te uiţi în oglindă, te crezi de 35 de ani, evident că la birou ai impresia că cele 17 voturi ale tale sunt mai numeroase decât cele 17 voturi ale liberalilor.

Apoi mai faci o glumiţă şi-l votezi pe "nebunul" de Dacian Foncea în Consiliul de Administraţie al Casei de Sănătate. Iar şefii de la Casă, puşi de tine, pe salarii nesimţite, refuză să-i arate documentele, fiindcă "nebunul" e chitit să găsească baiuri.

Consilierul liberal Sebastian Lascu propune un proiect benefic pentru turism, dar e refuzat. În loc să discute aceste probleme în Consiliu, ca reprezentant al opoziţiei, se plânge prin conferinţe de presă şi trimite scrisori deschise către omenire. Drept represalii, site-ul de ştiri şi gargară al CJ şi administratorul public Szabo Jozsef îl atacă...

Între timp, Pasztor propune un campus pentru copiii cu dizabilităţi, dar n-are nici bani, nici vreun proiect concret; blajinul Bodea visează parcări la Vârtop pe principiul "n-ar fi rău să fie bine"; paguba de 6,3 milioane euro făcută de Alexandru Kiss riscă să se prescrie; iar liberalii, de două luni, nu vin la şedinţe.

Păi, cum să meargă bine judeţul ăsta?