Am prins perioada în care ziarele aveau în mai bine de jumătate din pagini omagii aduse Geniului Carpaţilor. Am fost martor la foamea de presă de imediat după Revoluţie, când era suficient să scrii câteva rânduri pe o bucată de hârtie numită abuziv ziar, ca lumea să ţi-o smulgă din mâini şi să o citească cu nesaţ.

Am prins vremea când lucrurile s-au mai aşezat şi părea că presa intră într-un firesc ce-i va conferi viaţă lungă. Am apucat să văd cum presa scrisă devine ceva exotic şi doar nostalgicii mai răsfoiesc ziarul, fermecaţi de mirosul cernelurilor tipografice. Şi, dacă Dumnezeu îmi dă zile, s-ar putea să-l văd şi pe ultimul cetăţean al planetei care va închide ultima pagină a ultimului ziar de pe Pământ.

Acum 18 ani, în data de 25 octombrie 2000, săptămânalul BIHOREANUL a ieşit pe piaţa locală într-un tiraj de 12.000 de exemplare, care apoi a fost suplimentat cu încă 4.000! Ca să vedeţi ce-am fost şi ce-am ajuns: acum întreaga presă de limbă română din judeţ are, cumulat, acest tiraj! 

Sprijiniţi de puterea unui trust cu acoperire naţională, Mediapro, mai mulţi jurnalişti deja consacraţi în presa locală şi chiar în cea naţională au format echipa care a reuşit, iată, să ducă la majorat BIHOREANUL, săptămânalul care intră în casele, creierele şi inimile voastre.

Ce ne-a mânat pe noi în luptă? Aveam fiecare posturi relativ bine plătite, în redacţii serioase, la produse media consolidate. Dar cum să stai în banca ta când ţi se propune un format nou, incitant şi care îţi oferea o provocare profesională la vârf?

De-a lungul timpului s-au perindat prin redacţie o mulţime de jurnalişti. Unii fac azi cu totul alte meserii, unii prin alte ţări, pe alte continente. Dar, indiferent că au lucrat câteva luni sau 18 ani bătuţi pe muchie la BIHOREANUL, nimeni nu şi-a bătut joc, aici, de meserie.

Trimit un gând bun tuturor celor care, la un moment dat au făcut parte din frumoasa trupă a BIHOREANULUI şi sărbătoarea de azi este şi a lor!

Timpul a trecut şi imperiul mediatic al mogulului Adrian Sârbu s-a prăbuşit, pentru că nimeni nu a sesizat la timp că Galaxia Gutenberg este pe cale de a fi înlocuită brutal de Galaxia Zuckerberg. Dintre toate produsele locale ale trustului Mediapro, doar noi am supravieţuit, semn că - atenţie, contestatari sau "duşmani" - suntem indestructibili!

La mulţi ani, BIHOREANUL! La mulţi ani, bihoreni!