În fiecare an Oradea şi alte oraşe mari sunt jefuite de guvernul Dragnea-Vâlcov, banii fiind trimişi celor care sunt prea leneşi, prea slab pregătiţi sau prea pesedişti ca să se apuce de muncă. Situaţia ilustrează perfect zicala "s-a întâlnit hoţul cu prostul".

Nu-i mai puţin adevărat că noi beneficiem şi de un tratament special. Infractorul Dragnea Liviu este invidios pe cele 300 milioane de euro pe care îi avem de investit. Păi, ce bănuţi ar fi făcut aici Teldrum-ul! La fel, borfaşul cu 8 ani de puşcărie în primă instanţă Vâlcov Darius, dacă ar fi locuit aici, alta i-ar fi fost soarta. Într-un oraş cu un cimitir de 80 de hectare şi peste 300.000 de morminte, nicio percheziţie nu i-ar fi găsit banii, tablourile şi lingourile provenite din şpăgi.

Acum se iau bani din Oradea şi se duc în alte părţi. Mâine, poate vor aplica metoda înaintaşilor comunişti care după război au băgat plebea în casele proprietarilor. Ai un apartament cu două camere? Într-una ţi se va băga o familie de asistaţi. Bărbatul ar sta toată ziua în pijama, pe bancă, în faţa blocului, mâncând seminţe şi bând bere la pet. Iar tu, ca o gazdă bună, ai achita la ABC-ul din colţ tot ce a consumat pe caiet. Soţia lui ar face curăţenie prin casă, azi o bijuterie, mâine un ceas, să le vândă pe OLX, că deh, trebuie să trimită bani şi familiei rămase în Evul Mediu.

Metoda ar mai avea un avantaj. Cu 50-60.000 de cadre de nădejde, la alegerile din 2020 Ioan Mang ar putea să-şi vadă visul împlinit şi să pună la cârma Primăriei Oradea un comunist. După care am stinge lumina şi am trage apa.