Anul viitor se face semicentenarul celei de-a treia aselenizări americane, misiunea Apolo 13, al cărei comandant, Jim Lovell, a rostit celebra propoziţie "Houston, avem o problemă!". În cei trei ani de când 18% dintre locuitorii Bihorului l-au lăsat pe candidatul UDMR să se joace de-a preşedintele Judeţului, victimele nefericitei aventuri au căpătat zeci de motive să exclame şi ei: "Avem o problemă!". Iar problema se numeşte chiar Pásztor Sándor.

E adevărat, acesta n-a propus niciodată vreun obiectiv ambiţios, n-a zis că vrea să ne ducă în Cosmos. În perfectă concordanţă cu anvergura propriei "viziuni", a promis în campanie doar nişte piste pentru biciclişti în jurul Oradiei. Ceva light, în tradiţia cu sclipiciuri a propriului partid, inaugurată prin sampling cu vitamina C pe Corso.

Elnők úr, însă, nu numai că a uitat de amărâtele alea de piste pentru biciclişti, dar a izbutit să evacueze şi pista abia modernizată a Aeroportului Oradea. Asta după ce, asemeni unui baron de Dâmboviţa, şi-a lăfăit numele pe bannere cu "Deschidem spre Europa!". Rezultatul? Curând vom zbura doar pe autostrada către Debreţin, să luăm de-acolo "deschiderea" spre Europa.

Tot ce-a atins Pásztor s-a ofilit, stricat, blocat. Preluat la cheie în 2016, proiectul parcului industrial din Tileagd e încremenit în neputinţă, Policlinica Mare în autodemolare, sediul Muzeului înghite sume enorme şi nu-i gata nici acum, drumurile judeţene adună mai multe gropi decât uliţele comunale, proiectul strategic pe sănătate boleşte chiar din vina moaşei...

Ce face Preşedintele? Când nu face trotuarul - pardon, taie panglica, aşa cum a făcut la Valea lui Mihai - şi nu voiajează, pescuieşte ori vânează, se luptă cu "dujmanii". La început, au fost PNL-iştii din CJ, care, cică, nu-l lăsau să "lucreze".

Mai nou, în această categorie, Pásztor şi partidul său au inclus şi BIHOREANUL. Cică pentru "conţinut antimaghiar", zice UDMR, nervos că ziarul dezvăluie sifonarea banilor judeţului către ONG-urile de partid. Cică suntem "publicaţie de scandal", zic politrucii, punându-l pe Pásztor să se laude că DNA nu l-a făcut suspect/inculpat în dosarul 64/P/2018. Încă! De fapt, punându-l să se facă de râs, căci doar proştii nu văd esenţa: că acest dosar există, şi nu degeaba, şi că se îngroaşă.

De trei decenii se căzneşte acest partid să pună semnul egalităţii între o minoritate etnică, cea maghiară, la fel de stimabilă ca majoritatea, şi partidul pe care chiar un maghiar l-a catalogat, pe drept cuvânt, etno-business. Deloc nouă, această tactică se cere totuşi combătută. Păi nu Pásztor Sándor şi ciracii lui au marginalizat la CJ funcţionari de etnie maghiară, ca Sarkadi Zsolt şi Kecskés Mónika? Nu UDMR boicotează în Oradea evenimente dedicate minorităţii maghiare doar pentru că nu le organizează "Uniunea"? Nu acest partid e numit, chiar de compatrioţii maghiari, "magyar PSD"?

UDMR şi jalnicul său preşedinte de CJ au ajuns atât de jos încât copiază la virgulă metodele tovarăşilor PSD-işti. Nu zice şi Dragnea că cine îi critică partidul e contra românilor?

Citiţi şi aricolul: "Reţeaua UDMR: BIHOREANUL vă dezvăluie "suveica" prin care UDMR îşi alimentează ONG-urile de casă cu bani de la Consiliul Judeţean"