Miercurea trecută, în plină Săptămână Luminată romano-catolică şi a Patimilor pentru ortodocşi şi greco-catolici, Sinedriul PSD-ALDE-UDMR a votat pentru Baraba, contra Legii.

Deputaţii nefastei Treimi au răstignit Codurile penale, rezultatul fiind dezincriminarea totală a neglijenţei în serviciu şi parţială a abuzului şi mitei, înjumătăţirea pedepselor şi reducerea termenelor de prescripţie pentru delapidare, anularea posibilităţii de valorificare a percheziţiilor la care se caută probe pentru o infracţiune, dar se găsesc şi pentru altele etc.

O adevărată golire de sens a legii, previzibilă după doi ani în care politicienii au devenit avocaţii borfaşilor, sfidând victimele, au pensionat serviciile secrete ca nu cumva să divulge secretele Mafiei, au făcut scut în jurul anchetaţilor, i-au judecat şi condamnat în studiouri TV, la comanda nelegiuiţilor, pe oamenii legii.

Între mercenarii întunericului sunt şi patru deputaţi de Bihor: PSD-iştii Ioan Roman, Dumitru Gherman şi Gheorghe Bogdan, plus UDMR-istul Szabó Ödön. Dacă în privinţa găştii lui Dragnea nimeni nu-şi făcea iluzii, aportul trupei lui Kelemen Hunor la victoria nedreptăţii a devenit indubitabil. Un personaj precum Szabó Ödön, un făţarnic parvenit în numele luptei pentru maghiarime, s-a demonstrat complicele xenofobilor, mulţi proveniţi din PRM (gen Olguţa Vasilescu, Codrin Ştefănescu ş.a.), care mănâncă unguri pe pâine.

Spre cinstea lor, liderii PPMT au criticat dur secţia maghiară a PSD. "A făcut de ruşine întreaga comunitate maghiară. Oare ce pact secret încheiat cu Liviu Dragnea a obligat UDMR la susţinerea amendamentelor? Protestăm împotriva îmbarcării forţate a comunităţii maghiare pe vasul PSD, care tocmai se scufundă, şi a creării pericolului ca majoritatea românească să considere minoritatea noastră responsabilă pentru supravieţuirea guvernului-catastrofă", a transmis PPMT, subliniind că maghiarimea merită mai mult decât alde Kelemen, Szabó şi alţii de teapa lor şi că penalii din politică nu au, de fapt, culoare etnică.

Reuşita Mafiei politice împotriva populaţiei României, indiferent de limba pe care aceasta o vorbeşte, scoate în evidenţă mai mult ca oricând rolul toxic al UDMR. Fără partidul-balama, mereu de partea celui care dă banul, PSD s-ar fi zvârcolit în neputinţă.

Fără o participare masivă la alegerile europene şi la referendumul din 26 mai sunt slabe şanse, mă tem, pentru repararea lucrurilor. Dacă minunea se va produce, partidele de opoziţie din România, toate, ar trebui să-şi înveţe şi ele lecţia: balaurul cu multe capete ce pârjoleşte ţara nu poate fi decapitat fără o comunicare sinceră, directă şi permanentă, inclusiv cu electoratul pe care inşi ca Hunor ori Ödön l-au luat prizonier.

O primă ofertă e ca la următoarele alegeri să pună pe propriile liste inclusiv maghiari oneşti, sătui şi ei de hoţie şi minciună în numele maghiarismului. Sunt mulţi din aceştia...