Ce vrem în Piaţa Ferdinand? Dacă dorim un parc, putem să arăm zona din faţa Teatrului şi mai punem vreo 20 de tuia. Aşa vom avea şi noi un Tuileries, ca parizienii. E drept că, potrivit propunerii Primăriei, va dispărea vegetaţia, dar la 50 de metri avem lunca Crişului, pentru cei dornici de umbră şi de clorofilă. Sau nu contează proiectul propriu-zis, ci doar şansa de a-i pune nişte tălpi lui Bolojan, pe un nou câmp de luptă?

Mie îmi place proiectul, pentru că "se pupă" cu cel din Piaţa Unirii. Totuşi, sunt câteva chestii nelămurite. Nu pricep cum se vor putea lua taxiurile din mişcare, dacă nu va mai exista staţie de taximetre. Apoi, se spune că locurile de parcare se vor desfiinţa, dar asta nu e chiar sănătos în apropierea unei şcoli, a unui teatru şi, nu peste mult timp, a centrului cultural din fosta locaţie a cinematografului Transilvania.

Dacă tot e să mergem pe jos până în Piaţă, atunci ar trebui ca orădenii să-şi poată lăsa maşinile în parcarea de la stadionul Voinţa sau în cea de pe malul Crişului, or acestea sunt încă la stadiu de intenţii. În ce priveşte mutarea celor trei tise în Parcul 1 Decembrie, cred că ideea are darul de a mai domoli zelul ecologiştilor. Nici nu ştiu care se vor prinde până la urmă - tisele sau ecologiştii?

Oricum, va fi linişte dacă ecologiştii vor avea aceeaşi reacţie pe care au avut-o atunci când la Muzeu au fost raşi nouă arbuşti. În rest, le doresc succes celor 200.000 de arhitecţi orădeni care vor dezbate acest nou proiect.