Fraţii Micula au câştigat un proces cu Statul Român, în urma căruia acesta era obligat să le plătească despăgubiri de 84,5 milioane euro. Cum nimeni nu s-a sinchisit de această problemă, după calcularea dobânzilor şi penalităţilor suma a ajuns la aproape 400 milioane de euro.

Rezolvarea putea fi simplă. Statul nici măcar nu trebuia să ia bani de la teşcherea. Întrucât şi firmele fraţilor au datorii la stat, se putea imagina un mecanism de compensare. Dar cui să-i treacă astfel de soluţii simple prin minte? Neisprăviţilor puşi de PSD în cel mai jalnic Guvern de la crearea statului centralizat dac?

Acum, trebuie plătită suma uriaşă, căutaţi vinovaţii şi recuperaţi banii. Nu-i corect să plătim cu toţii numai pentru că marii bărbaţi de partid, în loc să-şi răsplătească activul din surse proprii, i-a înfipt în funcţii pe care sunt incapabili să le gestioneze. Subvenţia PSD pe 10 ani de la Statul Român ar acoperi paguba.

Îmi povestea cineva că n-ar trebui să ne mirăm că nu avem autostrăzi, ci că avem prea multe la ce neghiobi populează administraţia. De la sinecurişti şi indolenţi la absolvenţi de teologie şi litere, nimeni nu-şi asumă nicio răspundere în afară de aceea de a semna state de plată cu salarii nesimţite.

P.S. De când aţi început să citiţi acest text şi până la finalul lui, datoria ţării faţă de fraţii Micula a mai crescut cu 500 de euro.