Vorbeam cu şeful resurselor umane dintr-o multinaţională importantă. Mi-a explicat că e o criză de forţă de muncă uriaşă, de-au ajuns să aducă oameni de dincolo de Beiuş. Altă firmă aduce muncitori din judeţul Arad, iar şantierele Oradiei sunt pline de meseriaşi aduşi din Secuime.

Criza forţei de muncă, mai ales a celei calificate, va duce clar la scăderea dezvoltării industriale a oraşului. Că tinerii pleacă încotro văd cu ochii este deja un fapt normal. Dar mai nou se constată că mulţi dintre cei până în 50 de ani îşi pun şi ei traista în băţ. Spre deosebire de tineri, aceştia au reuşit să mai agonisească ceva, poate ar reuşi să supravieţuiască cumva în Republica Asistată România. Dar cei mai mulţi nu de foame pleacă, ci de scârbă!

Până acum, când călătoream în străinătate, ne plângeam că ţiganii cerşetori ne fac neamul de râs. Acum ne fac de ruşine cei care ne conduc, analfabeţii din Guvern şi nesimţiţii din Parlament. Pe mine cel mai tare mă enervează când aud că se vorbeşte de Guvernul Dragnea sau Guvernul Dăncilă. Guvernul nu este nici al infractorului de Teleorman, nici al sărmanei petroliste. Guvernul este al Românei, nu al PSD, PNL sau USR, iar dacă în fruntea acestuia punem neghiobi analfabeţi, tâmpeniile lor se răsfrâng asupra tuturor românilor.

Vă daţi seama cum se uită la noi străinii când văd că în fruntea ţării avem asemenea penali şi incompetenţi? Mulţi spun că nu ar trebui să facem mişto de Viorica Dăncilă, că e o biată femeie. Dar de ce ne-ar fi milă de ea, dacă n-a avut bunul simţ să refuze un post în care nu are ce căuta?