Să vă previn, întâi, că în perioada următoare aţi putea afla că sunt un "securist", să vi se "devoaleze" păcate pe care le-am făcut în trecut, ba şi pe care nu le-am comis, că prestez pentru "forţe oculte".

S-ar putea întâmpla asta deoarece am încercat să deznod, cât am putut, un ghem dintr-o încâlceală mai complicată prin care de-o vreme românilor li se serveşte "adevărul" că justiţia, şi mai ales anticorupţia, ar fi Răul nr. 1 al României. Am pus sub lupă un crâmpei dintr-o campanie de manipulare de o durată, amploare şi proporţii fără precedent, ce vizează paralizarea justiţiei cu ajutorul unor inculpaţi şi avocaţi gras plătiţi pentru a-i scoate nevinovaţi, atât prin discreditarea oamenilor legii, cât şi prin castrarea legii înseşi.

Săptămâna trecută am cunoscut un pion al acestei campanii, pe Nela Secară, prezentată de media anti-DNA ca victimă a unor procurori ticăloşi, ba chiar şi a Poliţiei şi poate şi a "serviciilor". O căutasem pentru a desluşi rolul său în linşarea mediatică a procurorului Cristian Ardelean, care pe când lucra la Parchetul Bihor i-a instrumentat două dosare (deşi "victima" îi pune în cârcă mai multe). Unul pentru evaziune fiscală, altul pentru înscenarea unei tâlhării la propria firmă, pentru a încasa o poliţă de asigurare pe care abia se uscase cerneala. Ulterior, magistratul a promovat la DNA, unde în ianuarie 2018 a fost înregistrat, nici azi nu se ştie de cine şi cum, văitându-se, alături de colegi, de felul în care dosarele le erau trântite de unii judecători.

Întâlnindu-mă cu femeia care ţipă pe toate canalele că procurorul a prigonit-o ca să-i toarne pe judecători, am avut o surpriză uriaşă. După ce a pretins că nu m-ar cunoaşte, a deschis la un moment dat, din neatenţie, un fişier din telefon, cu fotografii ce mă înfăţişau în vacanţe petrecute cu prieteni (toţi, subliniez, angajaţi în privat). Deşi hârşit în meseria asta, pe care o tot compar cu a colegilor de la salubrizare, am fost uluit: cum, cei care îi fac pe alţii securişti, m-au "fişat" deja, ca nişte securişti sadea?

Securismul e, de fapt, suma metodelor prin care tocmai ei, inculpaţii, se dezlănţuie, susţinuţi mai mult ori mai puţin discret de avocaţi, de politicieni şi chiar de unii magistraţi, împotriva justiţiei şi a celor care o vor puternică, pentru a ne băga în cap că DNA poartă vina tuturor lipsurilor: a autostrăzilor, a spitalelor, a apei şi canalizării, mai nou şi a libertăţii înseşi. Toţi se bazează pe faptul că cei "tocaţi" au obligaţia de rezervă, adică restricţia de a le răspunde public, de a riposta, dar niciunul nu le-a putut dovedi măcar un abuz.

Nu procurorii Cristian Ardelean ori Ciprian Man sunt ţinta campaniei de delegitimare, după cum nici campania însăşi nu e războiul Nelei Secară. Obiectivul real al celor din spatele ei este întreaga justiţie, terfelită om cu om până la amuţire, iar în parte a şi fost atins. Aţi mai auzit în ultimul an de vreo anchetă sonoră în Bihor?

Citiți pe această temă și articolul „Jos masca, Nela! În plină campanie de discreditare a justiţiei, BIHOREANUL dezvăluie adevărata faţă a unui pion preferat de adversarii DNA (VIDEO)”