Au venit la BIHOREANUL 10 studenţi de la Medicină din anii IV şi V care au rămas repetenţi pe motiv că n-au luat examenul de fiziopatologie din anul III cu conferenţiarul Ovidiu Burtă. Decanul Adrian Maghiar a sperat că studenţii, pe care-i tratează ca pe nişte vaci de muls, vor trece într-un final de Burtă, dar n-a fost să fie. Iar să reportezi examenul din anul III în anul VI nu se mai poate cu un şef de Senat de probitatea lui Aurel Căuş.

Studenţii au recunoscut că doctorul Burtă predă impecabil şi că, incredibil pentru Sorbonica, chiar vine la cursuri. Dar s-au plâns că nu au suport de curs, adică manuale suplimentare din care să înveţe. Păi, ei nu citesc nici cursul predat de Burtă, ce să mai studieze suplimentar? Iar dacă citesc şi nu se prinde nimic de ei, să-şi ia gândul de la a deveni medici.

În loc să pună mâna pe carte, studenţii umblă cu jalba pe la ziare şi ameninţă cu Justiţia. O tânără spunea că ea e deşteaptă, din moment ce a luat celelalte examene. Ei bine, asta mă sperie, ca ipotetic pacient: felul în care şi-au luat examenele până acum, de nu sunt în stare să înveţe ca lumea o materie. Nu de alta, dar exemplul trist cu vestitul doctor de 100 de euro Constantin Romanul îmi este încă proaspăt în memorie.

Doar cu oameni ca Burtă sau Căuş Universitatea din Oradea are şanse să scape de statutul de Sorbonică.