Ideea primarului Bolojan de a transforma Stadionul Municipal în parc a provocat emoții în rândul microbiștilor. În schimb, visând probabil că liberalii vor ajunge iar la putere, primarul spune că ne va face CNI-ul un stadion modern, mai la Centură, la fel cum a făcut actualul Guvern prin zonele pesediste.

Sigur că vor veni mulți nostalgici să spună că un secol de tradiție se năruie sub ochii noștri neputincioși. Dar cine a fost pe un stadion modern își dă seama că Municipalul nostru este în epoca de piatră. Iar un stadion modern pe actualul amplasament este realmente imposibil.

Nu sunt locuri de parcare suficiente, accesul ar deveni complicat când mii de mașini s-ar îndrepta spre arenă. Aşa că, decât să cârpești un lucru vechi, mai bine faci unul nou.

Transformările acestea, din păcate, nu provin din dorința lui Bolojan de a îmbunătăți baza sportivă orădeană, ci de a crește suprafața parcurilor. Că dacă-l durea pe primar de sport, poate se repara bazinul acoperit, prin care suflă vântul ca-n Siberia. Sau acoperea noul bazin olimpic...

Sau, așa cum a umblat doi ani pe la Ministerul Transporturilor pentru terenul drumului expres, poate că rezolva și transferul Stadionului Tineretului de la Ministerul Educației. Ca să facă, dacă tot vorbim de tradiții, din cel mai vechi stadion al orașului o bază cochetă, demnă de secolul XXI.