De când avem și Piața Unirii, și Cetatea renovate, suntem în situația măgarului lui Buridan. Bietului animal i-a pus stăpânul două grămezi de fân și măgarul a murit de foame pentru că nu se putea hotărî din care să mănânce. La fel pățim și noi când e vorba de locurile unde să organizăm evenimentele importante. S-au încercat variante, ba în Piață, ba în Cetate, ba în ambele locații concomitent.

După ce părea că Piața Unirii o să o ținem de bibelou pe motiv de protejare a dalelor din piatră albă, iată că edilii au revenit la sentimente mai bune. Se pot organiza serbări în Piața Unirii, dar asta nu pentru că pietrele din pavaj au devenit brusc mai rezistente, ci fiindcă după aglomerația de nedescris produsă în Cetate de Ziua Orașului, nimeni nu vrea să-și asume riscul unei busculade care ar provoca o tragedie.

Acum s-a decis că doar Piața Unirii este potrivită pentru Târgul de Crăciun. E păcat, pentru că vom avea un spațiu la fel de aglomerat ca în Cetate, singurul avantaj fiind că, totuși, există mai multe căi de evacuare a populației. Or, dacă tot avem şi strada Alecsandri renovată, n-ar fi mai bine să extindem Târgul și aici, și în Piața 1 Decembrie, și în Cetate?

Nu cred că un localnic venit în Piața Unirii nu ar da o tură până în Cetate. Ar fi ultimul an când s-ar mai putea face asta, până se va termina pasajul plănuit în fața Catedralei ortodoxe. Apoi, cu un gigantic spațiu pietonal, cu Parcul 1 Decembrie revitalizat și înfrumusețat, nu se va mai pune problema unde ne „târguim” de Crăciun. Din Unirii până în Cetate!