Comuna Toboliu a devenit celebră în ţară. Activistul civic Harry Geană a venit tocmai din Prahova ca să filmeze cu telefonul problemele din comună, iar înregistrarea sa, postată pe YouTube săptămâna trecută, a făcut în câteva zile peste 26.000 vizualizări.

Nici nu era greu. Vizitatorul a reuşit să-i scoată din sărite prin stilul său provocator atât pe şeful de post din localitate, agentul şef principal Dan Mortan, cât şi pe primarul Pavel Maier. Agentul l-a legitimat pe Geană dându-i de înţeles că-l va amenda pentru că l-a filmat în holul postului de Poliţie, iar primarul numai că nu l-a luat de guler, revoltat fiindcă bărbatul l-ar fi făcut prost.

Dincolo de comportamentul voit enervant, activistul civic a prins pe filmare realităţi "toboliene" cât se poate de deranjante, de la străzi fără trotuare până la funcţionari plimbând cana de ceai dintr-un birou în altul şi panouri tipărite de analfabeţi care anunţau achiziţii de "ulitaje" din fonduri UE.

Pentru ca spectacolul să fie total, în înregistrare apar conducte de apă abandonate în curtea postului de Poliţie, o clădire cu pereţii scorojiţi, fără inscripţie cu denumirea instituţiei şi cu drapelul tricolor sfâşiat pe la jumătate, de parcă restul l-ar fi mâncat câinii. Semn că autorităţilor li se fâlfâie...