Zeci de voluntari, cei mai mulţi dintre ei angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri şi elevi de şcoală generală din oraş, au animat, marţi la prânz, promenada de pe malul drept al Crişului Repede, între podurile Ferdinand şi Decebal.

În urma unui apel pe Facebook, făcut de orădeanul Ioan Popa Baciu, ei au venit să amenajeze "Faleza florilor", adică să "adopte" jardinierele de pe mal şi să planteze flori în ele. Primii care au ajuns la locul acţiunii au fost angajaţi ai ABA Crişuri, care au curăţat jardinierele, le-au umplut cu pământ şi le-au revopsit.

Apoi, voluntarii, mici şi mari deopotrivă, au început să sădească plăntuţele aduse de-acasă. Muşcate, panseluţe şi crizanteme, toate au umplut de culoare jardinierele.

"Au venit 35 de angajaţi de la ABA Crişuri, la care s-au mai adăugat 50 de elevi de la două şcoli. Au venit şi simpli cetăţeni, care au văzut apelul pe Facebook, dar nu foarte mulţi, din cauza orei. Dar ideea este că proiectul acum s-a lansat, nu se încheie peste o oră sau două, oricând poate veni lumea să planteze flori", a declarat Anca Mihociu, purtător de cuvânt al ABA Crişuri.

Unul dintre orădenii care au venit la plantări de copaci fără să fie angajat ABA sau să însoţească elevi a fost Camelia Nistor, care a aflat de pe Facebook de eveniment. "Alerg aproape zilnic pe aici şi mi se par foarte triste jardinierele astea, goale şi abandonate. Prefer să adopt chiar şi cinci jardiniere, pentru că îmi plac florile, dar mi-ar plăcea şi mai mult să mă încânte priveliştea", a spus orădeanca.

Voluntara nu este descurajată de faptul că florile plantate de ea ar putea să dispară rapid, furate de diverşi netrebnici. "Nu putem la nesfârşit să nu facem nimic, doar pentru că se va fura sau se va distruge. Trebuie să declanşăm schimbarea", a mai spus Camelia Nistor. Totodată, femeia le-a mai recomandat concitadinilor să profite de vremea bună şi să-şi scoată copiii la plantat de flori pe malul Crişului, putând astfel să-i înveţe să aibă grijă de oraşul în care locuiesc.