Centrul municipiului Oradea a fost invadat, miercuri înaininte de prânz, de moşuleţi. Peste 400 de copii din clasele primare ale Liceului Greco Catolic Iuliu Maniu s-au îmbrăcat în costume roşii, de Moş Crăciun, şi au ieşit la colindat, atrăgând simpatia trecătorilor.

Conform programului anunţat de reprezentanţii Episcopiei Greco Catolice, Colindul moşilor, devenit o tradiţie a liceului încă din anul 1998, a început la ora 10 la Palatul Episcopal, unde moşuleţii i-au colindat episcopului Virgil Bercea. Preasfinţitul i-a întâmpinat cu zâmbete şi cu bomboane de pom, spre bucuria celor mici.

Apoi, micuţii au umplut de culoare și veselie Piaţa Unirii, încântând cu glasurile lor trecătorii şi funcţionarii din diferite instituţii.

Moșuleții au poposit şi în Pasajul Vulturul Negru, în redacţia Digi 24 Oradea, la Primăria Oradea, la Palatul de Justiţie, dar şi la Teatrul Regina Maria.

Copiii au cântat colinde precum "Astăzi s-a născut Cristos", "Scoală gazdă", "Am pornit cu colindatul", "Sus pe cerul înstelat" sau "Iată, au sosit în prag colindători" și au fost răsplătit cu mici cadouri pentru gestul lor.