Peste 360 de sportivi orădeni şi turişti au transformat centrul orașului într-o pistă de alergare, sâmbătă seara, participând la concursul Oradea Night Run, organizat de Clubul Sportiv Xterra.

Aflată la cea de-a doua ediţie, competiţia este dedicată atât profesioniştilor cât şi amatorilor, indiferent de vârstă. Mulţi au fost atraşi de ineditul competiţiei, constând în faptul că startul s-a dat la ora 21, astfel că sportivii trebuiau să alerge pe întuneric, cu banderole cu luminiţe pe cap. 

Trei trasee

Concurenţii au putut alege unul dintre cele trei trasee, şi anume Mini, de 4,2 kilometri, Cross, de 10 km, sau Semimaraton, adică 21 km. Traseul a fost acelaşi pentru toţi, diferenţa constând în numărul de ture pe care sportivii le aveau de parcurs.

După o încălzire temeinică, făcută alături de instructoare profesioniste, sportivii s-au aliniat la start, în faţa Bisericii cu Lună, şi au pornit goana pe strada Vasile Alecsandri, apoi prin Parcul 1 Decembrie şi retur în Piaţa Unirii, care a trebuit ocolită prin faţa Palatului Vulturul Negru.

Fie că au alergat două, cinci sau zece ture, sportivii au fost încurajaţi de pe margine de familii, prieteni, cunoştinţe, voluntari, sau pur şi simplu de trecători surprinşi să vadă o competiţie de atletism în centrul oraşului, la ore târzii în seară.

Cursă în familie

Printre sportivi s-au numărat şi două surori care au concurat alături de părinţii lor, la proba Mini. "Ne place mişcarea şi am zis că merită să venim aici. Am mai fost şi anul trecut, dar nu în formulă completă, pentru că fiica noastră cea mare era plecată în tabără", a povestit mama fetiţelor, Andrea Kovacs.

Concursul a atras nu doar orădeni, majoritari în rândul participanţilor, ci şi sportivi veniţi din alte oraşe şi din străinătate. "Am venit singur din Baia Mare. Am văzut anunţul pe Facebook, mi s-a părut o idee inedită şi am început să mă antrenez cu câteva zile înainte", a explicat Norbert Huszar pentru BIHOREANUL

Orădenii au demonstrat că sunt competitivi, un tânăr din urbe reușind să câștige premiul I la Cross: Daniel Copil a parcurs cei 10 kilometri în 40 de minute. La cursa Mini premiul pentru cel mai rapid sportiv a fost luat tot de un bihorean, Cristian Tăut din Sântandrei. La Semimaraton câştigător a fost timişoreanul Cristian Fitor, care a terminat cele 10 ture într-o oră şi 23 de minute. 

Competiţia s-a încheiat în jurul orei 24. Toţi sportivii au primit câte o medalie, iar ocupanţii podiumului şi premii asigurate de sponsorii concursului.