Festivalul KaravanArt a avut o nouă reprezentaţie luni seară, de la ora 20. Piesa de teatru „Invasion” a fost susţinută de actori din Slovenia, invitaţi ai Asociației Teatrale Shoshin din Cluj-Napoca, organizatoarea evenimentului.

Scenariul nu a avut text, ci s-a bazat numai pe mişcări şi a inclus mai mulţi actori deghizaţi în creaturi roz, care au „invadat” Primăria şi Piaţa Unirii. Cei mici s-au speriat la început, dar spre final au ajuns chiar să-i atingă fără frică pe actori.

„Mami, o să ne mănânce!”

Piesa de teatru a atras repede privirile trecătorilor. Primii doi actori care urlau de la balcoanele Primăriei i-au făcut pe orădeni să-şi scoată smartphone-urile din buzunar şi să imortalizeze momentele.

Urletele au atras atenţia chiar şi protestatarilor anti PSD din Piața Unirii, care s-au oprit preţ de câteva zeci de minute pentru a filma şi ei „ciudăţeniile”. Pe parcursul reprezentaţiei, circa 50 de orădeni i-au urmat pe actori şi au urlat împreună cu ei.

În vreme ce adulții s-au amuzat, reacţiile celor mici au fost diverse, dat fiind că nu-și dădeau seama ce se întâmplă. Când i-au văzut pe monștri cocoțați pe balconul Primăriei, o fetiţă i-a spus mamei sale, cu disperare: „Mami, o să ne mănânce!”.

Când monștrii au coborât şi s-au apropiat de trecători, o altă fetiţă a început să plângă. Totuşi, majoritatea copiilor au fost curajoşi, lăsându-se duşi pe braţele uneia dintre creaturi, iar alţii chiar i-au atins cu curiozitate.

În ultimele 10 minute ale reprezentaţiei, actorii au intrat în trafic. Şoferii care circulau pe strada Traian Moşoiu au căscat ochii în momentul în care „creaturile” se plimbau fără frică printre maşini. Majoritatea s-au înveselit şi au imortalizat momentul. 

Pentru prima dată la Oradea

Festivalul KaravanAct se desfăşoară pentru prima dată la Oradea, iar primul spectacol a fost jucat, duminică, pe Corso, de studenţii din anul I, de la secţia maghiară a Facultăţii clujene de Teatru şi Televiziune, care au interpretat piesa „Zarvă. Étude-uri în aer liber” pe Corso.

Piesa de teatru „Invasion” de luni a fost prezentată de compania Kud Ljud din Slovenia, ai cărei actori au străbătut mai toată lumea. Spectacolul a fost cel de-al şaselea spectacol din cadrul KaravanAct.

În continuare, marţi, de la ora 18, aceeaşi companie va oferi spectacolul „Streetwalker” sub forma unui tur ghidat. Reprezentaţia este programată să pornească din faţa Teatrului Regina Maria, dialogurile fiind traduse atât în limba română cât şi în limba maghiară.

Ultima reprezentaţie va fi „Ave, Eva”, tot marţi de la ora 20. Ea va avea loc în Centrul Posticum şi va fi realizată de compania Regula contra Regulam Teatro. Spectacolul va evoca figuri feminine din Biblie, prin dans, cântece şi jocul actorilor. Preţul unui bilet este de 15 lei, iar pentru studenţi 10 lei. Festivalul se va muta apoi în Satu-Mare, ultima oprire fiind la Cluj Napoca.

Mădălina Sim
studentă