Protagoniştii comediei poliţiste "Faci sau taci", între care Sandra Izbaşa şi Augustin Viziru, au fost prezenţi, duminică seara, la Cinema Palace, pentru avanpremiera filmului. Orădenii prezenţi au râs pe mai tot parcursul filmului, iar la final s-au fotografiat alături de actori. Regizorul Iura Luncaşu a lăudat Oradea, iar gimnasta Sandra Izbaşa a spus că s-ar muta oricând în această zonă a ţării.

Monica Bârlădeanu, absentă

Oradea este al doilea oraş din ţară în care a avut loc o avanpremieră de gală a filmului. Întrebat de ce a ales Oradea, regizorul Iura Luncaşu a spus că a fost mereu impresionat de oraş.

"Am venit pentru prima dată în Oradea când eram actor, într-un turneu. Ţin minte că le spuneam colegilor mei că asta nu e România, parcă am fi într-o altă ţară, aşa e de frumos aici. Cum prima proiecţie a filmului a fost în Timişoara, mi-am dorit foarte mult să ajungem şi aici şi m-am bucurat că publicul a reacţionat foarte bine", a declarat regizorul pentru BIHOREANUL.

Scenele din film au stârnit încă de la început râsete din sală. În "Faci sau taci", autorităţile române alături de cele spaniole încearcă de multă vreme să destructureze o reţea de traficanţi de carne vie. Aventura începe când o delegaţie din Spania ajunge în ţară pentru a demara o nouă operaţiune, care are ca scop capturarea liderului organizaţiei. Doar că omologii lor din România nu prea-i înţeleg, căci nu stau bine cu spaniola.

Filmul este plin atât de faze amuzante cât şi de scene de acţiune, echipa de intervenţie fiind alcătuită din şase tinere frumoase, dar dure.

La final, spectatorii au lăudat filmul. "M-a ajutat să mă pregătesc emoţional pentru ziua de luni. Am râs atât de bine încât mă voi trezi mai vesel la dimineaţă", a zis un orădean la ieşirea din sală.

Fanii Oradiei

La avanpremieră au fost prezenţi Augustin Viziru, Codin Maticiuc, Sali Levent, Sandra Izbaşa, Cătălin Cazacu, Ana Baniciu, Tabita Givoreanu şi regizorul Iura Luncaşu. "Unde e Monica (n.r. Bârlădeanu)?", a fost printre primele întrebări adresate actorilor la finalul filmului.

Deşi aceasta se afla pe lista actorilor care urmau să vină la Oradea, regizorul a explicat că, după avanpremiera din Timişoara, care a avut loc sâmbătă, aceasta a fost nevoită să plece înapoi la Bucureşti din cauza unor probleme de sănătate.

La ieşirea din sala de cinema, spectatorii au avut ocazia să-şi facă fotografii alături de protagonişti şi nu au ratat-o. Cei mai "vânaţi" au fost Sandra Izbaşa, Ana Baniciu şi Augustin Viziru, care a primit complimente din partea orădencelor, unele recunoscând că au fost îndrăgostite de el pe vremea în care acesta juca în telenovelele. După poze, fanii au strâns autografe din partea actorilor.

"Iubesc Transilvania, m-aş muta astăzi aici!", a spus gimnasta Sandra Izbaşa, care se află şi la primul său rol într-un film. Tot pentru prima dată pe marile ecrane a fost şi Cătălin Cazacu, care a recunoscut că nu ar fi vrut un rol negativ, dar s-a lăsat convins de regizor. "Mereu m-am simţit mai aproape de acest oraş, eu fiind de loc din Timişoara. Oamenii sunt mai calzi aici, mi-au plăcut orădenii. Au râs cu poftă până la final", a mai zis acesta.

Din distribuţia filmului mai fac parte Diana Dumitrescu, Gică Craioveanu, Horia Brenciu, Cosmin Nedelcu (Micutzu), Bogdan Mălăele, Giulia, Oana Moşneagu, Cristina Visterneanu şi Maria Popovici, câştigătoarea sezonului al doilea de la iUmor.

Comedia rulează în această perioadă la Cinema Palace.