Șanțul Cetății a fost plin, vineri, de gulguțe albe și colorate, la o nouă ediţie a Festivalului Luminii, care a adunat, în jurul orei 22, circa 600 de copii zglobii, însoţiţi de părinţii lor, precum şi mulţi adolescenţi.

Evenimentul ajuns la cea de-a 12-a ediţie a fost organizat de Organizaţia Naţională Cercetaşii României, în Oradea fiind implicaţi 20 de tineri. "Pe lângă cercetaşi am avut şi mulţi voluntari, mai exact 87 de persoane, cei mai mulţi dintre ei fiind elevi", a spus coordonatorul centrului cercetaşilor din oraş, Adriana Borza.

Într-un colţ al şanţului, 11 tineri au asigurat muzica evenimentului. Adolescenţii cântau la instrumente şi la microfoane melodii cunoscute ca "Aşa că beau" de la Bosquito sau "Perfect fără tine" de la Vama Veche.

Tot ei au pus la dispoziţie şi freesbee-uri şi rachete de badminton pentru ca cei mici să se poată juca şi să îşi facă noi prieteni.

La Festivalul Luminii, cei care au făcut donaţii organizaţiei locale a Cercetaşilor au fost răsplătiţi cu turtă dulce, stickere și cărți poștale.

Cel mai aşteptat moment a fost aprinderea gulguţelor, care au creat o atmosferă deosebită în Şanţul Cetăţii.

Cei care au dorit să rămână cu o amintire au putut să ia şi câte o gulguţă, dintr-un spaţiu special amenajat unde scria "Poţi să iei una, dacă te face fericit!".