După cum era de aşteptat, Loredana a făcut show, sâmbătă seara, în Cetatea Oradea. Concertul a fost organizat de municipalitate, fiind dedicat orădenilor stabiliţi în alte ţări, care au venit în vacanţă acasă.

Curtea Cetăţii n-a fost plină, dar la concert s-au adunat totuşi circa 800 de persoane - orădeni din diaspora precum şi locuitori ai oraşului - care au asistat la un concert de o oră şi 15 minute dat de "Lori".

Cunoscuta cântăreaţă s-a prezentat în faţa fanilor orădeni într-o rochiţă neagră şi purtând pe cap o coroniţă. Alături de formaţia ei, Agurida, Loredana a cântat melodii celebre precum "Apa", "Bună seara, iubite", "Te iubesc" şi "Zig Zagga".

La început mai molcomi, spectatorii au început să intre şi ei în ritm după primele melodii, unii dintre ei cântând şi dansând alături de invitata specială.

Drept răsplată, Loredana le-a cântat o melodie din Bihor, "Ai, verişană…", spunându-le spectatorilor că a învăţat-o chiar de la interpretul de muzică populară Cornel Borza.

Cântăreaţa a dat-o şi-n muzică lăutărească, dedicându-le diasporenilor piesa "Depărtare, depărtare". Tot ea i-a provocat pe orădeni la horă pe melodia "Trandafir de la Moldova".

Concertul de Ziua Diasporei a fost organizat de Primăria Municipiului Oradea, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, împreună cu fundaţia Romanian Business Leaders, prin programul RePatriot.

Săptămâna aceasta, în cadrul proiectului, la Primărie a avut loc o întâlnire a orădenilor stabiliţi în străinătate, care ar fi interesaţi să se întoarcă în oraş sau să investească în Oradea.