Conducerea societăţii de transport în comun din Oradea a prezentat, marţi, primul autobuz achiziţionat special pentru turişti. Este vorba despre un Iveco Mago 2, decapotabil, fabricat în 2008. Autobuzul a circulat până de curând prin Oslo.

La prezentare au participat directorul general al OTL, Viorel Pop, şi directorul tehnic Adrian Revnic.

"Autobuzul va circula prin oraş pentru turişti. Traseul va ajunge pe la principalele obiective turistice din Oradea, biserici, muzee, clădiri importante. Sperăm să-l putem pune în circulaţie peste două săptămâni", a declarat Viorel Pop, înainte de a invita jurnaliştii la un tur cu autobuzul decapotabil.

Potrivit directorului, preţul turului nu a fost stabilit încă, urmând să fie stabilit împreună cu reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune.

Autobuzul Iveco Mago 2 ar putea face şase ture complete pe zi, prin oraş. De asemenea, la cerere, acesta ar putea fi pus la dispoziţia unor grupuri de turişti şi seara sau noaptea.

Autobuzul turistic are 33 de locuri, plus încă unul pentru ghid. Fiecare scaun este dotat cu mufă pentru căşti şi cu posibilitatea de a asculta descrierile obiectivelor turistice în patru limbi. De asemenea, are un sistem de sonorizare cu şase boxe.

Investiţia OTL în autobuz a fost de 67.000 euro.