Vreo 20 de orădeni s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Unirii, pentru a protesta împotriva Guvernului PSD, însă într-un mod foarte paşnic. Numărul exact al protestatarilor este greu de precizat, întrucât între orele 18 şi 21, cât este avizată manifestarea, unii oameni vin, alţii pleacă.

Ca nişte vechi prieteni, orădenii adunaţi lângă statuia lui Mihai Viteazul s-au salutat, şi-au făcut urări de bine pentru anul 2018, ba chiar s-au îmbiat unii pe alţii cu plăcinte.

Aşa cum era de aşteptat, protestul a fost paşnic. Oamenii doar au afişat banner-ul cu mesajul "#rezist" mesaje anti-PSD, au fluturat steaguri ale României şi ale Uniunii Europene şi au ascultat muzică. Printre altele, în piaţa centrală s-a auzit piesa "Noi vrem respect", de la Paraziţii, ori "Vreau o ţară ca afară", de la Vunk.

"Suntem aici de anul trecut, din februarie, tot în stradă, pentru că suntem sfidaţi, nu s-a schimbat nimic din ce am crezut că noi se va schimba. Din păcate, nu toată lumea înţelege gravitatea faptelor. După un an de guvernare PSD ne îndreptăm într-o direcţie greşită, total opusă faţă de ceea ce credem noi că ar caracteriza o ţară europeană", a declarat BIHOREANULUI unul dintre participanţi, Crişan, întrebat de ce a ieşit în stradă.

La fel ca până acum, protestul orădenilor a avut avizul Primăriei. De altfel, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Oradea Civică, există avize şi pentru următoarele zile. În plus, pe 20 ianuarie, bihorenii sunt îndemnaţi să meargă la Bucureşti, unde se pregăteşte un miting de amploare.